ESC: Belgien & Finland

(Jag ligger hemma och är sjuk idag, inte så superkul direkt. Men men, vad ska man göra? Det är bara att ta medicin och mysa ner sig)
Nu tänkte jag skita i bokstavsordningen och plocka länder lite här och där. Slår idag ihop två länder tillochmed, och det ska jag nog fortsätta med ibland. Annars kommer jag aldrig hinna klart med det här. Jag börjar med Belgien:

Belgien är inte speciellt bra i ESC. De har de senaste åren skickat några riktigt dåliga låtar, med With Love Baby från förra året som ett av mina hatbidrag i Eurovision någonsin. Jag tittade nyss på den på Youtube och blev riktigt ARG. USCH vad dålig den är. Haha, men nu ska jag ju koncentrera mig på vad Belgien faktiskt gjort bra. Och då väljer jag Tom Dice och hans gitarr från 2006. Jättefin, lättlyssnad låt som förtjänade den bra placeringen den fick (sexa). Den enda låten från Belgien (förutom Kate Ryans Je t'adore från 2006) som faktiskt inte suger (Altså från "min" period 2005-2011).

Sen hoppar jag raskt över till Finland. Finland har gett oss typ allt under den här korta perioden som jag bedömmer. Monsterrock, Finn-rock, sliskig Rix Fm-dance, Dragspels-smörja, ballader.... Man vet aldrig vad man ska förvänta sig. Jag har aldrig hejat på Finland. Jag blev inte alls lycklig när Lordi vann. Jag ger aldrig en extra poäng bara för att de är våra grannar. Finland är ofta helt okej. Som sagt, inget jag brukar heja på. Men anledningen till att jag idag valde att slå ihop de med Belgien är för att min favoritåt från Finland också är en ung kille med en gitarr och en söt låt. Det är Da da dam från förra året. Älskade det här ifjol, och gör det fortfarande. Så bra!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0